Flyverdragt eller to-delt sæt?

Flyverdragter - AF - 25. januar 2019

Det er koldt og vinteren nærmer sig. De små skal klædes varmt på, men skal de have en flyverdragt eller et to-delt sæt? Vi kigger nærmere på argumenterne for henholdvis flyverdragt og to-delt sæt i denne artikel.

Vinteren nærmer sig og du skal til at købe nyt overtøj til de små, fordi de er vokset ud af det gamle. Men skal du vælge en flyverdragt eller et to-delt sæt?

Det spørgsmål stiller mange forældre sig selv og der er primært to overvejelser forældre gør sig når de skal vælge mellem flyverdragt og to-delt sæt.

Det første man gerne vil sikre er at barnet har det varmt nok.

Både flyverdragter og to-delte sæt kan holde barnet varmt, men det to-delte sæt kan resultere i et koldt mellemrum mellem over- og underdel.

I mellemrummet kan det både blive koldt og afhængigt at hvad der leges kan der trænge både vand og sne ind.

Her har flyverdragten den fordel at der ikke kan trænge sne og vand i mellemrummet da den i sagens natur er en heldragt.

Desuden behøver man som forælder ikke spekulere på om barnet nu har fået både bukser og jakke på, hvis vejret pludseligt skifter.

Den anden overvejelse man ofte gør sig er at det skal være nemt.

For størrere børn (børn i skolealderen) vil det ofte være lettere at kunne nøjes med at tage en jakke på hvis vejret tillader det og så kun benytte underdelen hvis det er meget koldt eller der skal leges noget hvor man skal rundt på jorden.

En flyverdragt tager længere tid at tage på end en jakke, når man blot skal ud i frikvarteret.

Derfor foretrækker mange børn et to-delt sæt når de når i skolealderen.

Skal der leges ude i længere tid som i fritten, kan barnet så supplere med et par overtræksbukser.

For mindre børn vil det ofte være lettere at komme i en flyverdragt end et to-delt sæt. Der er kun én ting der skal på og så er man klar.

Blandt andet derfor vælger mange en flyverdragt til børn der ikke har nået skolealderen endnu og skifter til to-delt sæt når børnene begynder i skole.


Senest opdateret 25-01-2019.
Søgeresultat opdateret